DINDIRINDÍN ARBÚCIES 305.jpg
Dindirindín - cn.png
ERASMUS ROTTERDAMUS HOLBEIN.jpg
Una follia musical.png

La deessa Follia, escapada del famós text erasmià Elogi de la Follia, ens farà aprendre a desfer-nos de la necessitat de portar una màscara, de tenir una identitat personal per tal d'esdevindre forts a partir de la col·laboració i cohesió social...

Dindirindín! Una follia musical és un projecte de música-teatre a través del qual la companyia Notte e Giorno proposa la combinació de l'herència teatral i musical del temps de la Corona d'Aragó (segle XVI). El teatre de màscares de la Commedia dell'Arte es troba amb la música dels cançoners de l'època. Cultura essencialment mediterrània, a cavall
de Nàpols, València i Barcelona.

FOLLIA FOLLA high.jpg

- No vull que m’escolteu amb les orelles que doneu a professors, acadèmics o erudits, sinó les que presteu a xarlatans, bocamolls, bufons i joglars al mercadal!!!

ARLECCHINO PASSA GANA.jpg

PLAYLIST DE Dindirindín!

1. La Bomba (Benditos sean los ojos) de Mateu Fletxa el Vell 

2. La Negrina (Florida estaba la rosa) Mateu Fletxa el Vell

3. Matona mia cara d'Orlando di Lassus

4. Yo me soy la morenica del Cançoner d'Uppsala

5. La Guerra (Todos los buenos soldados) de M. Fletxa el Vell

6. Di, perra mora del Cançoner de Medinacelli

7. Chacona de Juán de Arañés

8. Improvisació: Follia

9. Una sañosa porfía de Juán del Enzina

10. Dindirindín Anònim del segle XVI

11. Mille regretz de Josquin Desprez

12. Guárdame las Vacas Anònim del segle XVI

13. O Lucia, miau, miau d'Orlando di Lassus

14. Soleta so jo açí de Bartomeu Càrceres

15. La Justa de Mateu Fletxa el Vell

16. Improvisació: Canarios

17. Vecchie letrose d'Adrian Willaert

18. Hoy comamos y bevamos de Juán del Enzina

 

+ dues noves 

composicions

a càrrec de:

Josep Vila i Casañas

&

Mariona Vila

COLOMBINA SINOPSI.jpg

Sinopsi | Una follia musical

Barcelona, 1509: en Dottore i en Pantalone, lliurepensadors, volen construir una impremta. Els poders fàctics faran els possibles a través d’en Capitano per impedir-ho. Però (ai làs!) que la Deessa Follia, emergida de l’obra d’Erasme, hi establirà una lluita servint-se de la inventiva de l’Arlecchino, la Colombina i la Bruixa.

 

Dindirindín! és un espectacle interdisciplinar per a tots els públics i adaptable a qualsevol espai escènic. Quatre solistes vocals, tres instrumentistes i una actriu exploren el llenguatge teatral de la Commedia dell'Arte, la música del Renaixement amb instruments històrics i la filosofia humanista d'Erasme de Rotterdam. 

La Follia, personatge parlat, farà de nexe entre els segles XVI i XXI. Reflexiona, punxa i i provoca amb els seus poders les situacions més inversemblants. Els intèrprets abandonen l'àrea de comfort per fer percussions corporals, cantar rap o fer-hi participar el públic. 

 

Dindirindín! esdevé un cant a la bondat fonamental de l'essència humana. Apologia de la llibertat entesa com a camí de desaferrament de les identitats personals i col·lectives.

DINDIRINDÍN_REPARTIMENT.jpg

La Follia

Laura Pau, actriu

Colombina

Anaïs Oliveras, soprano

Bruixa
Mariona Llobera, alto

Arlecchino

Ferran Mitjans, tenor

Capitano

Antonio Fajardo, baix

Dramatúrgia i Direcció Escènica
Jordi Pérez Solé

Moviment Escènic

Laura Calvet

Tècnic en Commedia dell'Arte

Toni Pastor

Disseny d'il·luminació

Arnau Sala
Sonologia
Cels Campos

Assessorament Musicològic

Josep Maria Gregori

Guitarra i Vihuela
Edwin Garcia

Percussions

Pere Olivé

Flautes i Cornetes

Emiliano Pérez Riverol

Percussions Corporals

Santi Serratosa

Assesorament Musical

Josep Vila i Casañas

N&G MÚSICA-TEATRE BARCELONA &

ENSEMBLE VOX HARMONICA

Visca_el_Renaixement_-_Gonzalo_Santomà_

Ensemble Vox Harmonica

Vox Harmonica és un ensemble vocal per a la interpretació de la música antiga dels segles XV al XVII. La seva vocació és la de fer una relectura formal de les grans obres vocals amb una predilecció especial pel Renaixement tardà i el Barroc primerenc. L’ensemble, fundat a Barcelona el juny de 2015, neix de la necessitat dels seus impulsors Antonio Fajardo, Mariona Llobera i Anaïs Oliveras d’oferir programes musicals originals, amb peces escoltades en nous formats per al públic de música antiga però també per al gran públic.

Les interpretacions de Vox Harmonica defugen la monotonia interpretativa a través de llenguatges multidisciplinars. Aquest fet els ha dut a col·laborar amb guionistes, actors i coroògrafs com Jordi Pérez Solé, Berta Vidal o Laura Calvet. Participen de processos de co-creació coordinats per Notte e Giorno Música-teatre Barcelona que donen a llum noves obres originals com Club Monteverdi (2017) o Dindirindín! (en procés).

La crítica corrobora la qualitat de la seva interpretació, qualificant-la d’ “absolutament magnífica” (Revista Musical Catalana), de “treball canor de conjunt excels” (Òpera Actual) o recollint que “el públic va somriure de començament a final” (núvol.com). Recentment la seva obra Club Monteverdi ha estat destacada per TimeOut Barcelona com a un dels espectacles que millor apropen la música clàssica al públic jove.

Slow Co-creation

Dindirindín! ha estat cocreat a foc lent, en un procés de dos anys de work-in-progress. El Capo Buffo de la companyia ha coordinat l'equip per acordar repertori, continguts i guió. Fins a tres versions diferenciades del guió han vist la llum l'any 2019 sota el títol Visca el Renaixement!

Aquest procés culminarà l'estiu de 2021 amb la seva estrena definitiva.

RAP FOLLIA RAFATÓ (56).png

Equip de co-creació

Antonio Fajardo

Mariona Llobera

Ferran Mitjans

Anaïs Oliveras

Berta Vidal

Capo Buffo: Jordi Pérez Solé

Descàrregues i enllaços