Edwin García és Claudio

EDWIN GARCÍA, tiorba (Claudio)

    Neix a Bogotà, on es formà en guitarra clàssica a la Universitat Javeriana. Més tard obté el grau superior en instruments de corda polsada de música antiga a l'ESMUC sota la direcció de X. Diaz Latorre.
    Ha rebut classes magistrals dels mestres A. Abramóvitx, H. Smith, J. C. Rivera, J. C. de Mulder, I. Egüez i P. O'Dette.
    Ha participat en produccions amb Los Músicos de Su Alteza, l'Orfeó Català, la Companyia Nacional de Teatre Clàssic de Madrid, La Dispersione, Exaudinos, O Vos Omnes, Xuriach, Vespres d'Anardí i amb el Cor Francesc Valls en festivals com el Festival de Musiques Anciennes de Besançon (França), Andalusian and Early Music Festival (Algèria), FI de Musiques Sacrées (Suïssa), el FeMAP, etc.
    Addicionalment, ha participat en "L'Orfeo" de Monteverdi dirigit per A. L. King (Copenhaguen), "Agrippina" de Händel per H. Bicket (Barcelona) i a La Calisto de Cavalli per M. Galassi (Milà). Ha col·laborat en enregistraments amb Música Ficta (Arion Music, 2007), Ensemble de l'Alzina i Alba Sonora.
    És director i fundador de la companyia La Sonorosa amb la qual acaba de publicar el disc 'Vida Bona!' i és docent de l'Escola Coral de l'Orfeó Català i de l'Escola de Música de Palau.