top of page

EL RAP DE LA FOLLIA

REIVINDICANT QUE #LACULTURACURA AMB L'AVANÇAMENT D'UN DELS NÚMEROS MÚSICALS ORIGINALS DE 'DINDIRINDÍN! UNA FOLLIA MUSICAL'

Divendres 13 de novembre de 2020 a les 22:15h s’estrena el vídeo musical ‘El Rap de la Follia’ en streaming per YouTube. Serà el tret de sortida d’un projecte escènic tan agosarat com insòlit. Pretén revertir el procés d’aïllament social i massificació cultural a través de la vertebració d’un projecte escènic co-creatiu obert a la ciutadania. Antonio Fajardo, que s’autoanomena capo buffo de la companyia, hi farà públic el calendari de co-creació participatiu que culminarà l’estiu de 2021, amb l’esperada estrena de l’obra escènica multidisciplinar ‘Dindirindín! Una Follia Musical'.

EL RAP DE LA FOLLIA 30601.png

La companyia d’arts escèniques Notte e Giorno reivindica amb ‘El Rap de la Follia’ la unió del sector cultural, des de la música clàssica fins a la música de carrer. El rap, fusionat amb música antiga, és protagonitzat per la polièdrica actriu Berta Vidal, que encarna la Deessa Follia. Aquest irreverent personatge erasmià aplica al rap la base musical de la follia renaixentista. La segueixen amb entrega les veus de l’Ensemble Vox Harmonica: Anaïs Oliveras (soprano), Mariona Llobera (alto), Ferran Mitjans (tenor) i Antonio Fajardo (baix), a més de la guitarra renaixentista d’en Carles Blanch. El vídeo inclou un convidat sorpresa d’honor amb qui es fa una picada d’ullet al rap de carrer. La base rítmica de la peça ha estat elaborada per en Santi Serratosa, amb ús exclusiu de percussions corporals.

RAP FOLLIA RAFATÓ (8).png

Sota el lema #laculturacura la Deessa Follia convida els artistes integrants de la companyia Notte e Giorno a superar la impossibilitat pandèmica d'exercir la seva professió tot sortint al carrer i fent-hi cultura. L’emblema que hi dibuixen ha estat dissenyat ad hoc per l’artista polonès resident a Barcelona Piotr Perski. Els intèrprets escampen el graffiti per la ciutat fins a pintar-lo a la façana del Palau de la Generalitat. 

PRINT POSTER GEGANT LACULTURACURA.png

‘El Rap de la Follia’, que beu de la dramatúrgia de Jordi Pérez Solé, forma part d'un innovador projecte participatiu d’arts escèniques: ‘Dindirindín! Una Follia Musical’. La seva estrena a Barcelona, així com la gira que hi seguirà, serà anunciada divendres 13. L’obra, original i de dimensions operístiques, està basada musicalment en el repertori musical del Renaixement interpretat amb criteris d’època i, alhora, posa en pràctica tècniques teatrals del segle XVI: la Commedia dell’Arte

RAP FOLLIA RAFATÓ (36).png

‘El Rap de la Follia’ servirà de prova pilot per a un procés de co-creació oberta a la participació ciutadana que vol créixer i esdevenir un referent de país: adolescents, amants de les arts, artistes, estudiants… Tothom hi serà benvingut per participar-hi i viure les arts en viu en primera persona. La visió del projecte ‘fer pinya per convertir la delicada sitiuació de cancel·lacions al món de les arts en viu en un Renaixement de les Arts’. El projecte escènic inclou la recerca en utilització de noves tecnologies per a la participació de la ciutadania tant abans com durant l’espectacle. Espectacle per a tots els públics, amb ell Notte e Giorno vol remoure consciències, replantejar la relació entre espectador i artista, així com despertar la creativitat latent de la societat.

RAP FOLLIA RAFATÓ (18).png

El video és la segona part d'una sèrie de vídeos encetada arran de la cancel·lació de l'estrena de 'Dindirindín!', prevista per a l'estiu passat, arran de la pandèmia del Covid-19. D'aquesta circumstància poc a poc en sorgí un missatge optimista en forma multimèdia anomenat 'Quina putada!!! S'ha anul·lat l'estrena!', que va compartir un missatge d'esperança i il·lusió tot fent 'de la putada, renaixença'.

EL RAP DE LA FOLLIA 15611.png

El planter d'artistes independents que integren l'equip interdisciplinar de 'Dindirindín!' està compost per més de vint professionals de la cultura entre els quals:

La Follia

Berta Vidal, actriu

Colombina

Anaïs Oliveras, soprano

Bruixa

Mariona Llobera, alto

Arlecchino

Ferran Mitjans, tenor

Capitano

Antonio Fajardo, baix

Dirindín

Carles Blanch, guitarres

Dorondón

Marc Clos, percussió

Topetop

Lluís Coll, corneta

Percussions Corporals

Santi Serratosa

Assessorament Musical

Josep Vila i Casañas

Dramatúrgia

Jordi Pérez Solé

Direcció Escènica

Laura Calvet

Disseny d'il·luminació

Arnau Sala

Sonologia

Cels Campos

Assessorament Musicològic

Josep Maria Gregori

Fem una crida a programadors d’espectacles inter- i multidisciplinars a donar un forat a les seves programacions a Dindirindín! Tot l’esforç d’un equip artístic d’excel·lència només tindran sentit si aconseguim visibilitzar-ho com mereix. Volem compartir amb vosaltres la nostra experiència transformadora i trobar plegats nous camins per somniar desperts. Volem ser realistes, per això -seguint una de les proclames de la revolució cultural del maig del '68- demanem l'impossible!!!

Que la publicació de 'El Rap de la Follia' serveixi per iniciar un canvi revolucionari en la manera d'intractuar entre artistes i ciutadania a tot el territori del país. Amb ella, i tot i la manca de recursos  d’uns intèrprets confinats, hi condensem l’energia folla, irreverent i festiva del nostre espectacle.

Reivindiquem també la importància de la cultura per a les nostres vides. La putada també és d’un sector cultural-escènic perjudicat i encara més precaritzat pel cessament d’activitats. Ens solidaritzem amb els nostres col·legues. Els convidem, més que mai, a fer de la putada reneixença!

bottom of page