top of page

QUINA PUTADA!!! S'HA ANUL·LAT L'ESTRENA! 

UN VÍDEO A MODE DE CELEBRACIÓ IRREVERENT DEL DESCONFINAMENT

Dindirindín! Una follia musical és un projecte artístic de la companyia N&G Música-teatre amb l’Ensemble Vox Harmonica. Proposa la combinació de l'herència teatral i musical del temps de la Corona d'Aragó (segle XVI). El teatre de màscares de la Commedia dell'Arte es troba amb la música dels cançoners de l'època. Cultura essencialment mediterrània, a cavall de Nàpols, València i Barcelona. La deessa Follia, escapada del famós text erasmià Elogi de la Follia, ens farà aprendre a desfer-nos de la necessitat de portar una màscara. Només desaferrats de la identitat personal estarem preparats per a la col·laboració i cohesió socials…

La gestació de Dindirindín! és insòlita per a un projecte de música renaixentista: dos anys de treball en co-creació del seus intèrprets. És per això que ens ha entristit molt rebre la notícia de la cancel·lació de les dues actuacions programades: venim treballant-hi des del 2018. La crisi sanitària que vivim ha obligat a cancel·lar els festivals que ens programaven a Arbúcies (19 de juliol) i a Vilassar de Mar (8 de novembre). La bona acollida de públic i crítica del nostre anterior projecte Club Monteverdi ens varen engrescar a mirar de continuar el camí emprès, ara truncat pels efectes del covid-19.

Per això ens hem dotat de les millors intencions per fer el vídeo que presentem dimarts 26 a les 21h des de YouTube. En ell, versionem la cançó renaixentista inclosa a Dindirindín! Vecchie letrose d’Adrian Willaert (1490-1562) en clau d’un humor un punt irreverent. Mostrem l’arquetip dels personatges de la Commedia dell’Arte des del confinament i sense màscares i com la Dessa Follia els dona la mala notícia de la cancel·lació. Acte seguit ella mateixa anima tothom a fer servir la inventiva per, després del confinament, tornar a néixer. 

Quina putada!!! S’ha anul·lat l’estrena!

Tots confinats a casa farem pinya.

Som-hi, som-hi, som-hi! Amb inventiva

de la putada farem renaixença!

No obstant això, el projecte Dindirindín! continua endavant, cercant actuacions per a reprogramació el 2021 i una data per estrenar durant la primavera a Barcelona. L’espectacle inclou la direcció escènica de la Laura Calvet, dramatúrgia d’en Jordi Pérez Solé i estrena absoluta de composicions de Mariona Vila i Josep Vila. El cast està encapçalat per l’actriu Berta Vidal com a Deessa Follia i segueix amb la Colombina de l’Anaïs Oliveras, la Bruixa de Mariona Llobera, l’Arlecchino d’en Ferran Mitjans i Capitano d’Antonio Fajardo. A l’apartat instrumental, la guitarra i llaüt d’en Carles Blanch sota la pell d’en Dirindín, seguidor de les idees d’Erasme de Rotterdam. Com a colofó de l’espectacle, les composicions de percussió corporal d’en Santi Serratosa, el disseny d’il·luminació d’Arnau Sala, el sonòleg Cels Campos i l’assessorament musical d’en Josep Vila i, musicològic d’en Josep Maria Gregori.

La Follia

Berta Vidal, actriu

Colombina

Anaïs Oliveras, soprano

Bruixa

Mariona Llobera, alto

Arlecchino

Ferran Mitjans, tenor

Capitano

Antonio Fajardo, baix

Dirindín

Carles Blanch, guitarres

Dorondón

Marc Clos, percussió

Topetop

Lluís Coll, corneta

Percussions Corporals

Santi Serratosa

Assessorament Musical

Josep Vila i Casañas

Dramatúrgia

Jordi Pérez Solé

Direcció Escènica

Laura Calvet

Disseny d'il·luminació

Arnau Sala

Sonologia

Cels Campos

Assessorament Musicològic

Josep Maria Gregori

Fem una crida a programadors d’espectacles trans- i multidisciplinars a donar un forat a les seves programacions a Dindirindín! Tot l’esforç d’un equip artístic d’excel·lència només tindran sentit si aconseguim visibilitzar-ho com mereix. 

Que la publicació de Quina putada!!! serveixi per celebrar l’arribada de la fase 1 del desconfinament a tot el territori del país. Amb ella, i tot i la manca de recursos  d’uns intèrprets confinats, hi condensem l’energia folla, irreverent i festiva del nostre espectacle.

Reivindiquem també la importància de la cultura per a les nostres vides. La putada també és d’un sector cultural-escènic perjudicat i encara més precaritzat pel cessament d’activitats. Ens solidaritzem amb els nostres col·legues. Els convidem, alhora, a fer de la putada reneixença!

bottom of page