top of page
23.46 SLOW CARTELL NOU LEIERMANN V3.png

Un DJ ofereix la seva música per ser ballada en un club de ball. Aquest és un espai sagrat on alliberar l’ànima, celebrant el final de la malenconia. Hem escapat d’allò material i rígid, de les lleis i de la societat. I si no hi ha ni cap ‘jo’ ni cap ‘tu’? Si no hi ha diferència entre tu i jo, les diferències personals, sexuals, socials o espirituals s’esvaeixen com el fum.

Dues hores de música electrònica ballable des del house al techno passant pel pop et transporten en espiral fins a un espai-temps desconegut que, quan tornis, no sabràs descriure. DJ Leiermann punxa, canta, toca l’arpa i convida tothom a dir la seva en un espectacle festiu, immersiu i participatiu. En aquesta celebració les connexions interpersonals prenen sentit en trobar, plegats, la consciència col·lectiva: parlant sense paraules, viatjant sense moure’s del lloc. Només pel fet concret d’elevar-nos plegats.

La direcció escènica de Laura Calvet dibuixa una dramatúrgia de Pablo González amb visuals i il·luminació d’en David Cid i vestuari de Teté Company. L’espectacle forma part de la Trilogia Sempre Neu, projecte de caràcter comunitari escènic que estén un pont que estén entre els mons de la música electrònica i clàssica girant entorn del Viatge d’Hivern (Winterreise) de Franz Schubert. En ell hi han participant creativament una cinquantena de persones dels col·lectius Hospital de Campanya de Santa Anna, Xamfrà Centre d’Escena del Raval, Hèlia Dones i l’IEA Oriol Martorell.

23.21 GALERIA D'IMATGES NL.png

NOU LEIERMANN

Festa de Música Electrònica Escènica

1a part de la Trilogia Sempre Neu

Toni Fajardo

Música, Performance, Concepte

Laura Calvet

Direcció Escènica

 

Pablo González

Dramatúrgia

 

Teté Company

Vestuari

 

David Cid

Disseny d’il·luminació, Vídeo

 

Adrià Vidaña

Sonologia

 

Younes Bachir

Mentoring en Art_Act

Jose de la Peña (poesia)

Paz Jiménez (ball)

Jordi Maddaleno (dinámica de xarxes live)

Lali Pasamonti (mural plàstic)

Col·laboradors Free Art / Happening participatiu

 

Amb textos de Wilhelm Müller, Lorenzo da Ponte, William Blake, Rafael Ruiz Fernández-Villalón,

Santa Teresa de Jesús i Jiddu Krishnamurti

 

Una coproducció de Notte e Giorno, el Teatre del Foment Hortenc i l’Associació Free Art

Amb el suport de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) de la Generalitat de Catalunya

DJ SIN MÁSCARA (1).jpg

FÁBULA DRAMATÚRGICA

Notas sobre Nou Leiermann

por Pablo González Ruiz

Nuestro Winterreise, después de un largo recorrido acaba de llegar a un lugar que parece ser por fin el final. Este club/espacio sagrado en el que se encuentra el Leierman para poder liberar por fin su alma, poniendo música a sus palabras. 

A través de la música se propone una liberación de la razón, la razón social y la categorización, traduciendo las pulsiones liberadoras del alma a toda una gama de identidades y deseos materiales, sociales, sexuales. Busca la libertad a través del orden, de hacer un inventario de las posibilidades que esta libertad le ofrece, distinguiendo éste de aquél, esto de aquello, y a sí mismo del otro.

Ésto le lleva a un estado de desconcierto, de identidad con la que no se identifica, de sustancia sin esencia, al no poder encontrarse entre tanta categoría y orden. 

Se encuentra cara a cara con el agujero (abismo) de su existencia, que le devuelve la mirada. 

Necesita escapar.

¿Y si en realidad no hay distinción? ¿Y si no hay otro?¿Y si no hay un yo? 

Si no existe el otro, no hay diferencia, ni sexual, ni social ni material. No la hay.

Está aterrorizado por la idea de escapar, pues para escapar debe poder conectar y comunicarse de nuevo con su alma, su esencia, la de todxs. Dejar de ser el verdugo que mata la realidad a través de la razón para ser el sacrificio que se entrega a la verdad liberadora del ser. Entregarse como acto poético, puro y reconociliador. 

Poner música a las palabras como entrega del alma a la libertad. Hablar sin decir nada, simplemente orando para no conformarse con la tristeza del mundo material, sino invocarse a sí mismo y a todos a través de la energía, de la danza, de la liberación del ser más allá de lo reglado del cuerpo y de lo social.

PROGRAMA MUSICAL

Nou Leiermann

música de DJ LEIERMANN

1. Nou Leiermann

sobre text de Wilhelm Müller

inspirat en 'Der Leiermann' de Franz Schubert

cocreat amb els alumnes de l'Aula de Piano de l'IEA Oriol Martorell

2. Notte e Giorno

sobre text de Lorenzo da Ponte

inspirat en 'Don Giovanni' de Mozart

3. The Angel

sobre text de William Blake

4. A Un Vagabundo

sobre text de Rafael Ruiz Fernández-Villalónsos

5. Alma 

sobre text de Santa Teresa de Jesús

6. I Ching 

techno xamànic

7. Ruh Kabira 

melodia sufí

8. Ruleless Time

música inspirada en Mozart

bottom of page