top of page

"Quina putada!!!" Celebració irreverent del desconfinament

La gestació de Dindirindín! és insòlita per a un projecte de música renaixentista: dos anys de treball en co-creació del seus intèrprets. És per això que ens ha entristit molt rebre la notícia de la cancel·lació de les dues actuacions programades: venim treballant-hi des del 2018. La crisi sanitària que vivim ha obligat a cancel·lar els festivals que ens programaven a Arbúcies (19 de juliol) i a Vilassar de Mar (8 de novembre). La bona acollida de públic i crítica del nostre anterior projecte Club Monteverdi ens varen engrescar a mirar de continuar el camí emprès, ara truncat pels efectes del covid-19. Per això ens hem dotat de les millors intencions per fer el vídeo que presentem dimarts 26 a les 21h des de YouTube. En ell, versionem la cançó renaixentista inclosa a Dindirindín! Vecchie letrose d’Adrian Willaert (1490-1562) en clau d’un humor un punt irreverent. Mostrem l’arquetip dels personatges de la Commedia dell’Arte des del confinament i sense màscares i com la Dessa Follia els dona la mala notícia de la cancel·lació. Acte seguit ella mateixa anima tothom a fer servir la inventiva per, després del confinament, tornar a néixer.  Quina putada!!! S’ha anul·lat l’estrena! Tots confinats a casa farem pinya. Som-hi, som-hi, som-hi! Amb inventiva de la putada farem renaixença!

No obstant això, el projecte Dindirindín! continua endavant, cercant actuacions per a reprogramació el 2021 i una data per estrenar durant la primavera a Barcelona. L’espectacle inclou la direcció escènica de la Laura Calvet, dramatúrgia d’en Jordi Pérez Solé i estrena absoluta de composicions de Mariona Vila i Josep Vila. El cast està encapçalat per l’actriu Berta Vidal com a Deessa Follia i segueix amb la Colombina de l’Anaïs Oliveras, la Bruixa de Mariona Llobera, l’Arlecchino d’en Ferran Mitjans i Capitano d’Antonio Fajardo. A l’apartat instrumental, la guitarra i llaüt d’en Carles Blanch sota la pell d’en Dirindín, seguidor de les idees d’Erasme de Rotterdam. Com a colofó de l’espectacle, les composicions de percussió corporal d’en Santi Serratosa, el disseny d’il·luminació d’Arnau Sala, el sonòleg Cels Campos i l’assessorament musical d’en Josep Vila i, musicològic d’en Josep Maria Gregori.

Dindirindín! Una follia musical és un projecte artístic de la companyia N&G Música-teatre amb l’Ensemble Vox Harmonica. Proposa la combinació de l'herència teatral i musical del temps de la Corona d'Aragó(segle XVI). El teatre de màscares de laCommedia dell'Artees troba amb la música dels cançoners de l'època.Cultura essencialment mediterrània, a cavall de Nàpols, València i Barcelona. La deessa Follia, escapada del famós text erasmiàElogi de la Follia, ens farà aprendre a desfer-nos de la necessitat de portar una màscara. Només desaferrats de la identitat personal estarem preparats per a la col·laboració i cohesió socials…

Que la publicació de Quina putada!!! serveixi per celebrar l’arribada de la fase 1 del desconfinament a tot el territori del país. Amb ella, i tot i la manca de recursos  d’uns intèrprets confinats, hi condensem l’energia folla, irreverent i festiva del nostre espectacle. Reivindiquem també la importància de la cultura per a les nostres vides. La putada també és d’un sector cultural-escènic perjudicat i encara més precaritzat pel cessament d’activitats. Ens solidaritzem amb els nostres col·legues. Els convidem, alhora, a fer de la putada reneixença!




2 views0 comments
bottom of page